Mateřská škola a Speciálně pedagogické centrum Jihlava, příspěvková organizace

Fáze 3: Vyhodnocování žádostí

Nahlédnutí do spisu:

V souladu s § 36 odst. 3 zákona č. 500/2004 Sb., správního řádu, ve znění pozdějších předpisů, je možnost se ještě před vydáním rozhodnutí ve věci přijímacího řízení Vašeho syna (Vaší dcery) na naši školu MŠ a SPC Jihlava, příspěvková organizace, Demlova 28 vyjádřit k podkladům rozhodnutí. Seznámit a vyjádřit se k podkladům rozhodnutí bude možné v budově školy (ředitelna MŠ a SPC Demlova 28 po tel. domluvě) 9. 5. 2024 od 9.00 do 10.00 hod.

Po tomto termínu ředitel rozhodne o přijetí/nepřijetí Vašeho dítěte do mateřské školy.

Vyzvednutí rozhodnutí:

Přijetí či nepřijetí dítěte do MŠ bude posuzováno na základě údajů uvedených v žádosti. Bude postupováno podle stanovených kritérií pro přijímání dětí do MŠ, která se nesčítají. Ředitelka školy má právo si ověřit pravdivost údajů uvedených v žádosti.

Rozhodnutí budou oznámená: 14. 5. 2024

Rozhodnutí, kterým se vyhovuje žádosti o přijetí ke vzdělávání, budou oznámena zveřejněním seznamu uchazečů pod přiděleným registračním číslem s výsledkem řízení na veřejně přístupném místě ve škole (hlavní vchod do MŠ Demlova 28) a na webových stránkách školy. Zveřejněním seznamu se považují rozhodnutí, kterými se vyhovuje žádostem o přijetí ke vzdělávání, za oznámená (zákonní zástupci si je nebudou osobně vyzvedávat v MŠ).

V případě nepřijetí dítěte do MŠ žádáme zákonné zástupce, aby si rozhodnutí vyzvedli osobně v MŠ dne 14. 5. 2024 od 8.00 do 12.00 hod v ředitelně školy.

V případě uvedení nepravdivých údajů může správní orgán původní rozhodnutí zrušit a rozhodnout ve věci znovu.

Dotazy: V případě nejasností můžete kontaktovat zástupkyni školy Mgr. Janu Rittichovou na tel. čísle 703 167 540 (ve všední dny od 10.00 do 12.00 hod).

Odvolání: 

Odvolací lhůta: 15 dnů

Podání odvolání

Zákonný zástupce účastníka řízení (dítěte) může podat odvolání proti rozhodnutí ředitele mateřské školy v 15 denní lhůtě, která běží od následujícího dne po doručení.

Odvolání podává zákonný zástupce k příslušnému krajskému úřadu prostřednictvím ředitele mateřské školy.

Odvolání musí být odůvodněné.

Ředitel mateřské školy přijme odvolání, přezkoumá, zda bylo podáno v zákonné lhůtě a přezkoumá důvody odvolání. Spis přijímacího řízení postoupí do 30 dnů příslušnému krajskému úřadu jako odvolacímu orgánu. Na základě těchto náležitostí příslušný krajský úřad přezkoumá odvolání zákonného zástupce a do 30 – ti dnů vydá rozhodnutí.

Žádáme rodiče, aby odvolání předávali pouze do rukou ředitelky školy PhDr. Ljubici Váchové Novákové nebo do rukou zástupkyně školy Mgr. Jany Rittichové. Za odvolání předaná jiným pracovníkům školy neručíme.

Přidáno 4. 4. 2024, autor: Eva Libánská

Poslat známému Poslat na e-mail   tisk Tisknout   ↑ Nahoru